Sergej Ćetković u Beogradskoj areni

Sergej Ćetković je, posle deset godina profesionalnog bavljenja muzikom, ostvario svoj koncertni san nastupajući u Beogradskoj areni. Pogled sa bine odavao je zadovoljstvo – kršni Podgoričanin je video halu koju je skoro ispunilo petnaestak hiljada ljudi.

Dame su, naravno, bile u ogromnoj većini, čak su im i „pratioci“ češće bile sestre, drugarice, pa i majke nego momci i muževi. Slika – uobičajena za Sergejeve nastupe, samo smo navikli da je gledamo u Sava centru, na uzorku od 4.000, a sada se pogled protezao do „golubarnika“ Arene gde se moglo locirati tek poneko prazno mesto.

More pesama za dame

Trebalo je vremena da se sva ta publika, uz poslovično „dobro“ organizovanje ulaska u Arenu, smesti u halu, pa je koncert počeo sa 45-minutnim zakašnjenjem i to onako kako su otvarani i prethodni njegovi nastupi na aktuelnoj turneji – naslovnom pesmom sa novog albuma „Dva minuta“. Bez sumnje – odličan izbor sa start, u moru pesama laganijeg i srednjeg ritma „Dva minuta“ ima rif i energiju da bude okidač za uspešan koncert.


- Jako sam se uželeo ove atmosfere, pevaću punog srca – te reči su bile dovoljne za jedan dugi, kolektivni vrisak tinejdžerki. Nije propustio Sergej da pomene i humanitarnu akciju koju je nedavno realizovao sa kompanijom „Legend“, a onda je krenuo dug niz starih hitova – „Kad bi htela ti“, „Budi mi voda“, „Nazovi me“...

Oni koji nisu pevali bavili su se analizama, komentarišući kako je Sergej iskoristio to što Vlado Georgiev godinama ništa nije objavio, pa je „pokupio“ njegove fanove. Među dobro poznatim pesmama lepo su se smestile i na jednako dobar odjek naišle i nove kao „Sećanje na nju“ i posebno „Ljuska oraha“ koju je otpevao uz najavu da smo došli do samog kraja... bine.

Skoro svaku pesmu je pratila i odgovarajuća video prezentacija pa je tako, recimo, uz „Sati, dani, godine“ Sergej javno otvorio album svojih fotografija, od dečaštva do današnjih dana.

Dvoje: Sergej i Neverne bebe

Odmah nakon toga glavna zvezda je dočekala jedine goste na bini – Neverne bebe. Zajednično izvođenje njihovog najvećeg hita „Dvoje“ je bilo jedan od vrhunaca koncerta, pogotovo zato što je pesma odsvirana u starom, originalnom aranžmanu.

- Sergej, mi te volimo - orilo se Arenom, a pevač je uzvragtio poljupcima i pogledima... onim njegovim, najpoznatijim, u tami. Ubrzo je Ćetković ispunio želju bar onim devojkama koje su bile u prvim redovima – sišao je u publiku i zapevao iz mase.


Plaža, pesak... u decembarskoj noći!

Kratak predah je usledio tek posle više od dva sata nakon „Kad ti zatreba“, a bis započeo naslovnom pesmom sa prethodnog albuma „Pola moga svijeta“ i kadrove spota za tu numeru. Plaža, pesak... lepo je bilo to gledati u vetrovitoj decembarskoj noći.

Kraj je, pred ponoć, bio očekivan – ponovo „Dva minuta“, baloni lete sa vrha Arene i nose se kao suveniri kući. Ruke zbog toga mrznu dok se čeka, uglavnom, taksi, ali – ko još za to mari. Ostaju lepi utisci, Sergej je uradio pravu stvar – sve je ispalo baš onako kako je želeo on ali i njegove verne, brojne obožavateljke.

Milan Ćunković

Pogledajte još