Srbija završila takmičenje na EP

BEOGRAD, 12. decembra 2010. (Beta) - Rukometašice Srbije završile su takmičenje na Evropskom prvenstvu u Danskoj i Norveškoj, pošto su izgubile u Alborgu od selekcije Rumunije sa 28:40 (14:20), u poslednjem, trećem kolu u Grupi A.

Srbija je na početku meča vodila sa 4:1 što je davalo nadu da će uspeti da pobedi Rumuniju i da se plasira u drugi krug. U 12. Minute je, medjutim, bilo 5:5, a od 13. minuta su Rumunke preuzele vodjstvo koje su povećavale do kraja meča.

Do poluvremena Srbija je gubila sa šest golova (14:20), a u nastavku ništa se u igri nije promenilo na bolje. Povredila se najbolja igračica Andrea Lekić, a Sanja Damjanović i Suzana Ćubela su nastavile da promašuju.

U pobedničkoj ekipi najefikasnije su bile Kristina Neagu sa sedam golova, kao i odlično levo krilo Valentina Elisei sa pet, koliko su
postigle i Lomela Stanca i Melinda Geiger.

U reprezentaciji Srbije Katarina Krpež postigla je šest golova, Lekić pet, a solidne su bile Jelena Nišavić i Biljana Balać sa po tri gola.

Reprezentacija Srbije u prvom kolu izgubila je od Danske sa 20:25, u drugom od sa Španije 23:26.

Iz Grupe A takmičenje nastavljaju Danska, Rumunija i Španija, a redosled reprerzentacija biće poznat posle utakmice izmedju Danske i Španije koja počinje u 20.45.

 

Pogledajte još