SLS krši izborni proces

GRAČANICA, 12. decembra 2010. (Beta) - Predstavnici Jedinstvene srpske liste (JSL) upozorili su u nedelju na brojne nepravilnosti, nasilje i potkupljivanje birača na nekoliko izbornih mesta na Kosovu i Metohiji i za to optužili predstavnike Samostalne liberalne stranke (SLS).

"Samostalna liberalna stranka na taj način najgrublje krši izborna pravila i remeti tok glasanja", navodi se u saopštenju koje su u ime JSL i Srpske demokratske stranke Kosova (SDSK) potpisali Rada Trajković i Slaviša Petković i dodaje da će obe liste ukoliko izostane reakcija Centralne izborne komisije napustiti izborni proces.

Kao prvu nepravilnost oni navode incident u Štrpcu gde je gradonačelnik (član SLS) upao na izborno mesto, brutalno fizički nasrnuo na članove izborne komisije, vređao birače i pretio svima prisutnima.

U romskoj mahali u Gračanici, aktivisti SLS dele već zaokružene biračke listiće glasačima uz odgovarajuću nadoknadu onima koji ih ubacuju u biračku kutiju, a potom im vraćaju prazne listiće koje su dobili na glasačkom mestu. Aktivisti SLS u Gračanici, dele po 50 evra svakom ko ubaci već zaokruženi glasački listić.

JSL i SDSK navodi da postoje video snimci i brojne izjave svedoka koje potvrđuju ove navode, kao i da je o svemu obaveštena policija.

Pogledajte još