Reketirali me Beko, Mišković, Koštuničini

BEOGRAD, 12. decembra 2010. (Beta) - Biznismen Stanko Subotić, koji je u Srbiji optužen za šverc cigareta, izjavio je da je bio izložen "reketu" saradnika nekadašnjeg premijera Srbije Vojislava Koštunice i srpskih biznismena Milana Beka i Miroslava Miškovića.

"Oni su zajedno kao grupa nastupali prema meni i reketirali me" rekao je Subotić u intervjuu emitovanom na televiziji B92.

Za Beka i Miškovića sa kojima je ranije poslovao u Srbiji, Subotić je rekao da su "zlo Srbije", kao i da je sa njima "na silu ušao u poslovne odnose" nakon čega su ga prevarili i uticali na pokretanje krivičnog postupka protiv njega.

Subotić je rekao da je jedina stranka u Srbiji koju je finansirao "dobrovoljno" bila Demokratska stranka (DS), kao i da je sa pokojnim liderom DS i premijerom Srbije Zoranom Đinđićem bio u "prijateljskim odnosima".

U intervjuu koji je prema rečima autora Jugoslava Ćosića snimljen u Ženevi, gde Subotić živi poslednjih 12 godina, Stanko Subotić je ponovio da su ga Beko i Mišković "prevarili za 24 miliona evra" u poslu oko kupovine lista Večernje novosti, kao i da su u tome učestvovali saradnici nekadašnjeg premijera Srbije Vojislava Koštunice.

Pogledajte još