Za ponedeljak, 13. decembra 2010. godine

BEOGRAD, 13. decembra 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama danas najviše pažnje posvećuju parlamentarnim izborima na Kosovu i drugim društvenim i ekonomskim temama iz zemlje i sveta.

ALO - Pod naslovom "Srđan napadao Slobu, dobio funkciju od Ivice", o pristupanju režisera Srđana Dragojevića Socijalističkoj partiji Srbije. "Raskinuli Novak i Jelena?!", o prekidu dugogodišnje veze tenisera Novaka Đokovića.

BLIC - "DS Dačiću nudi mesto premijera", naslov je lista o planovima za promene u vladi. "Novi inflatorni udar u januaru", najava je teksta o prognozama Narodne banke Srbije o rastu cena.

VEČERNJE NOVOSTI - "Novi dokazi o Šariću", izjava je državnog sekretara ministarstva pravde Slobodana Homena. "Skuplji zajam u dinarima!", o kreditima u Srbiji.

DANAS - "Glasalo 47,8 odsto birača", naslov je lista o kosovskim parlamentarnim izborima. "Za ulazak u NATO potrebna politička volja", izjava je državne sekretarke u ministarstvu odbrane Tanje Miščević.

KURIR - O govoru predsednika SDPS-a Rasima Ljajića na osnivanju gradskog odbora: "Narod veruje farmerima, ne političarima!". "Trener Partizana pogođen u glavu!", o kamenovanju autobusa srpskog košarkaškog kluba u Zadru.

POLITIKA - "Srbija između neutralnosti i atlantskih integracija", tekst o ulasku Srbije u evropske integracije. "Vanredni izbori na Kosovu", najava je teksta o izborima na Kosovu.

PRAVDA - List piše o tvrdnjama ekonomiste Branka Dragaša: "Tajkuni platili ubistvo Zorana Đinđića". "Žene samo dekor u srpskoj politici", o tome da ključne odluke u zemlji donose muškraci.

PREŠ - "Mutirao virus svinjskog gripa", najveći je naslov o virusu H1N1. "Na 'besne' motore u bušnim čizmama", o novim motorima MUP-a i pored brojnih drugih nedostataka.

PRIVREDNI PREGLED - Predsednik UO "Imleka" traži podršku predsednika Srbije u tekstu naslovljenom "Od Nove godine biće i putera". "Gradnja Južnog toka počinje u Srbiji?", piše list.

Pogledajte još