Ulazak Srba u vladu uslov za ostvarivanje interesa

BEOGRAD, 13. decembra 2010. (Beta) - Liberalno-demokratska partija (LDP) ocenila je u ponedeljak da je ulazak Srba u kosovsku vladu uslov za ostvarivanje interesa srpskog naroda i istakla da svi koji su izasli na izbore zaslužuju poštovanje.

"Svaki kosovski Srbin koji je odbio da bude talac tvrdoglavog udaranja zvanične srpske politike u zid i koji je glasao na parlamentarnim izborima na Kosovu zaslužuje veliko poštovanje. Podršku zaslužuju i sve izborne liste kosovskih Srba koje su se odlučile za hrabru i odgovornu politiku i učestvovale na izborima", ističe se u saopštenju LDP-a.

Ta stranka je ocenila da je veoma važno da nakon proglašenja rezultata, a svi podaci govore da je Samostalna liberalna stranka nesumnjivo vodeća stranka, srpski predstavnici budu partneri stranaka kosovskih Albanaca, da se izbore za što ozbiljnije pozicije u vladi i pokrenu efikasnije rešavanje problema koje su proizvele nesposobne politike.

Ulazak predstavnika Srba u vladu znači da u naredne četiri godine neće vladati isključivo albanske partije i to daje prostor da počne ostarivanje suštinskog interesa srpskog naroda da se nijedna ključna odluka na Kosovu ne donosi bez njihovog učešća, smatra LDP.

Pogledajte još