Manjine imaju probleme pri zapošljavanju u državi

BAČKA TOPOLA, 13. decembra 2010. (Beta) - Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izjavio je u ponedeljak u Bačkoj Topoli da pripadnici nacionalnih manjina nailaze na različite probleme u praksi prilikom zapošljavanja u policiji, pravosuđu, na carini i drugim sličnim organima uprave.

Egereši je na tribini "Zajedno protiv diskriminacije" rekao da postoje tako apsurdne pojave, kao što je odbijanje pripadnika nacionalnih manjina koji se javljaju na konkurse za policijsku obuku ili akademiju zbog ravnih tabana. "Zbog toga u šali često kažem da nacionalne manjine imaju najviše ravnih tabana u Srbiji", rekao je Egereši.

On je rekao da su primetni i određeni pozitivni pomaci u praksi i izrazio uverenje da će kroz poboljšanje saradnje sa MUP-om Srbije problemi biti otklonjeni već naredne godine.

Predsednik pokrajinskog parlamenta je izrazio zadovoljstvo saradnjom Skupštine Vojvodine i MUP-a Srbije i rekao da je time smanjen broj međunacionalnih incidenata u Vojvodini za 26 odsto u odnosu na 2009. godinu.

Pogledajte još