Nagrade losanđeleskog Udruženja kritičara

0

LOS ANĐELES, 13. decembra 2010. (Beta-AP) – Film o Fejsbuku "Društvena mreža" najbolji je film u protekloj godini prema oceni losanđeleskog Udruženja filmskih kritičara.

LOS ANĐELES, 13. decembra 2010. (Beta-AP) – Film o Fejsbuku „Društvena mreža“ najbolji je film u protekloj godini prema oceni losanđeleskog Udruženja filmskih kritičara.

Udruženja je za najboljeg glumca proglasilo Kolina Ferta, za ulogu kralja Džordža Šestog u filmu „The King’s S p e e c h“, a za najbolju glumicu Kim Hje-ja za južnokorejsku dramu „Majka“. Priznanja za epizodne uloge pripala su Džeki Viver, za australijski film „Animal Kingdom“, i Nilsu Arestrupu, za francuski film „Prorok“.

Nagradu za režiju podelili su Dejvid Finčer, za „Društvenu mrežu“ i Olivije Asajas, za film „Karlos“. „Karlos“ je proglašen i za najbolji strani film. „Društvena mreža“ nagrađena je i u kategorijama najbolji scenario i muzika. Za najbolji animirani film proglašena je „Priča o igračkama 3“. Nagrade će biti uručena 15. januara u Los Anđelesu.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.