Sramota je što Kepiro nije osuđen

0

NOVI SAD, 13. decembra 2010. (Beta) – Direktor Centra "Simon Vizental" iz Jerusalima Efraim Zurof izrazio je u ponedeljak u Novom Sadu razočaranje što Šandoru Kepiru (96), osumnjičenom za učešće u ubistvu Jevreja, Srba i Roma u Drugom svetskom ratu, još nije suđeno.

NOVI SAD, 13. decembra 2010. (Beta) – Direktor Centra „Simon Vizental“ iz Jerusalima Efraim Zurof izrazio je u ponedeljak u Novom Sadu razočaranje što Šandoru Kepiru (96), osumnjičenom za učešće u ubistvu Jevreja, Srba i Roma u Drugom svetskom ratu, još nije suđeno.

Kepiro, žandarmerijski mađarski fašistički kapetan iz Drugog svetskog rata, osumnjičen je da je učestvovao u Novosadskoj raciji tokom koje su 1942. u tom gradu ubijani Jevreji, Srbi i Romi.

Zurof je na konferenciji za novinare u Gradskoj kući rekao da je, umesto da mu bude suđeno, Kepiro tužio njega za klevetu, jer ga je Zurof u javnim nastupima i intervjuima u Mađarskoj nazvao ratnim zločincem.

Kepiro je 5. na listi najtraženijih odbeglih fašista iz Drugog svetskog rata, za kojima traga Centar „Simon Vizental“, podsetio je Zurof.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.