Ukinuta presuda policajcu koji je ubio mladića

BEOGRAD, 14. decembra 2010. (Beta) - Apelacioni sud u Beogradu uvažio je žalbe odbrane i ukinuo prvostepenu presudu kojom je policajac beogradske Interventne jedinice Miljan Raičević osuđen na sedam godina zatvora zbog ubistva Đorđa Zarića i vratio predmet Višem sudu na ponovljeno suđenje, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Apelacioni sud je utvrdio da je prvostepena presuda doneta uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka, jer u obrazloženju presude nisu navedeni razlozi o odlučnim činjenicama, pa postoji znatna protivrečnost između onoga što se navodi u razlozima presude o sadržini isprava ili zapisnika o iskazima datim u postupku i samih zapisnika, čime je činjenično stanje nepotpuno utvrđeno.

Raičeviću je produžen pritvor "do dalje odluke suda".

Apelacioni sud je odluku doneo 13. oktobra, navodi se na sajtu www.bg.ap.sud.rs

Prvostepenu presudu Raičeviću izrekao je 13. novembra 2009. godine sudija bivšeg Okružnog suda u Beogradu Života Đoinčević, koji krajem prošle godine nije ponovo izabran za sudiju. Đoinčević je prilikom izricanja presude kratko rekao da je Raičević osuđen na sedam godina zatvora zbog ubistva Zarića (24), a da će obrazloženje presude strankama dostaviti pismenim putem.

Pogledajte još