Zapaljen autobus navijača PAOK-a u Zagrebu

ZAGREB, 14. decembra 2010. (Beta) - Zagrebačka policija saopštila je da su u današnjem napadu huligana na navijače PAOK-a u Zagrebu povredjene tri osobe, a da ih je više uhapšeno.

Povredjenima je ukazana pomoć u zagrebačkim bolnicama, ali je policija navela da su sedmorica gostiju iz Grčke odbili pomoć na mestu napada.

Uprave Dinama i PAOK-a dogovorile su se da ne vode svoje navijače na gostovanja, ali je grupa od 40 grckih navijača sletela oko podneva u Zagreb. Njih je autobus prevozio do hotela, kada ih je oko 30 huligana zasulo kamenjem, a onda i bacalo upaljene baklje na autobus.

Baklja nije izazvala veći požar. Autobus je bio u pratnji policije, koja je prvo pomogla povredjenima, ali je uspela da uhvati nekoliko navijača.


Portparolka Dinama Morana Djurčević rekla je novinarima da su u klubu šokirani napadom.

"Oštro osudjujemo incident i smatramo da je to napad na Dinamo jer se čini velika šteta ugledu kluba. Nema nikakvog opravdanja za takav čin, a pogotovo u svetlu cele pozitivne atmosfere koja se stvorila oko Dinama", dodala je ona.

Ovo je drugi napad huligana u Hrvatskoj u poslednja dva dana. U nedelju su nepoznate osobe kamenovale autobus košarkaša Partizana koji se vraćao iz hale Zadra.

Dinamo i PAOK sutra igraju odlučujuću utakmicu u poslednjoj fazi Lige Evropa.

Pogledajte još