Crvena zvezda registrovala Statut

BEOGRAD, 14. decembra 2010. (Beta) - Ministarstvo omladine i sporta upisalo je Statut fudbalskog kluba Crvena zvezda u Registar sportskih organizacija kao udruženja, sportskih društava i saveza, objavljeno je na sajtu beogradskog kluba.

Statut FK Crvena zvezda je registrovan pod rednim brojem 14 440, a rešenje je potpisao pomoćnik ministra omladine i sporta Dragan Atanasov, navodi se u saopštenju.

U obrazloženju rešenja Atanasov je naveo da je "uvidom u podnetu prijavu i priloženu dokumentaciju utvrdjeno da su ispunjeni uslovi za upis promene u Registar sportskih organizacija kao udruženja, sportskih društava i saveza u smislu odredaba Zakona o sportu".

Time je završena procedura stupanja Statuta FK Crvena zvezda u pravni promet.

Statut je usvojila Skupština kluba na sednici održanoj 22. Oktobra 2010. godine, stupio je na snagu osam dana kasnije, a od danas počinje da se primenjuje.

Iz Zvezde je najavljeno da će Upravni odbor u narednom periodu, a u skladu sa obavezama iz Statuta, usvojiti Pravilnik o članstvu u klubu, Pravilnik o izborima, kao i Pravilnik o disciplinskoj odgovornosti člana fudbalskog Crvena zvezda.

Usvojiće se i Pravilnik o regulusanju odnosa izmedju kluba i navijača, kao i Pravilnik o uredjenju zvaničnih klubova navijača Zvezde.

"Usvajanjem ovih pravilnika zaokružiće se proces organizacionih reformi u klubu. Pravilnici će stupiti na snagu 1. januara 2011. godine, kako bi smo sa prvim danom nove godine počeli da živimo i radimo sa novim pravilima", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da će Statut, "koji je u javnosti proglašen revolucionarnim u našem sportu" od danas biti postavljen na zvanični sajt kluba.

Pogledajte još