Za sredu, 15. decembar 2010.

0

BEOGRAD, 15. decembra 2010. (Beta) – Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama danas poseban akcenat stavljaju na špekulacije o novim kadrovskim rešenjima u Vladi Srbije, izveštaj Saveta evrope u kome se kosovski premijer Hašim Tači navodi kao šef kriminalne grupe, kao i na ekonomske teme.

BEOGRAD, 15. decembra 2010. (Beta) – Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama danas poseban akcenat stavljaju na špekulacije o novim kadrovskim rešenjima u Vladi Srbije, izveštaj Saveta evrope u kome se kosovski premijer Hašim Tači navodi kao šef kriminalne grupe, kao i na ekonomske teme.

ALO – „Mutirani grip je još jedna prevara“, prenosi list izjavu austrijske novinarke koja je otkrila zloupotrebe farmaceutskih kompanija tokom pandemije virusa H1N1. List piše i o tome šta je nekadašnji vođa bosanskih Srba Radovan Karadžić radio tokom skrivanja „Karadžić tražio posao na SOS liniji“.

BLIC – „Dinkić podržava Dačića za premijera“, list iznosi svoja saznjanja iz vrha stranke G17 plus. „Tači trgovao organima Srba“, naslov je teksta povodom izvešaja o lideru kosovskih Albanaca Hašimu Tačiju koji je predat Savetu Evrope.

VEČERNJE NOVOSTI – List prenosi da je predsednik Srbije Boris Tadić demantovao medijske napise o ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću i ministru spoljnih poslova Vuku Jeremiću „Dačić i Jeremić ostaju gde jesu“. „Tači gazda žute kuće“, naslov je teksta o optužbama na račun kosovskog premijera.

DANAS – „Poskupljenje cigareta manje od najavljenog“, tekst je o ishodu sastanka premijera Cvetkovića sa predstavnicima duvanske industrije. „Dačić će jednog dana biti premijer“, izjava je nove potpredsednice Socijalističke partije Srbije Dijane Vukomanović.

KURIR – U intervjuu za list predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac kaže „Tomislav Karadžić je bivši predsednik“. Pod naslovom „Uvozimo 50.000 krava!“, list piše da je ministar poljoprivrede Saša Dragin potpisao ugovor o novom poslu sa ruskim i beloruskim partnerima.

POLITIKA – „Dik Marti: Hašim Tači šef grupe za trgovinu organima, drogom i oružjem“, naslov je teksta o optužbama da je Tači šef mreže trgovine ljudskim organima, oružjem i drogom. U tekstu „Kako je general Ratko Mladić pobegao od BIA“, list piše o neuspelim pokušajima hapšenja najtraženijeg haškog begunca.

PREŠ – „Banke više neće moći da nas pelješe!“, o nacrtu novog zakona o zaštiti potrošača. „Tadić: Ne smenjujem Cvetkovića i Jeremića“, o tome da je predsednik Srbije Boris Tadić demantovao medije.

PRAVDA – „Zima od -20 stiže u Srbiju“, o predviđanjima meteorologa da će narednih dana temperature biti izuzetno niske. List piše i da je „Asanž uz kauciju na slobodu“, o osnivaču sajta Vikiliks Džulijanu Asanžu koji je bio pritvoren u Velikoj Britaniji po zahtevu švedskih vlasti.

PRIVREDNI PREGLED – „Opštinama u 2011. veći transferi za 28 odsto“, o najavi nadležnih sa konferencije koju je organizovala Kancelarija za održivi razvoj. List prenosi izjavu ministarke finansija Diane Dragutinović da će Vlada sutra usvojiti predlog budžeta za 2011. godinu „Vlada računa i na Telekom“.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.