Hodžson: Ne plašim se za posao u Liverpulu

BEOGRAD, 14. decembra 2010. (Beta) - Trener Liverpula Roj Hodžson rekao je da nije zabrinut za svoj posao, uprkos kritikama sa kojima se suočava zbog loše igre i rezultata petostrukog evropskog šampiona.

Predsednik Liverpula Tom Verner rekao je da su skorašnji rezultati kluba "neprihvatljivi", ali je ipak podržao trenera Hodžsona.

"Nisam zabrinut i ne plašim se za svoj posao. Vlasnici kluba su bili jasni - rekli su da će biti strpljivi. Oni shvataju da je potrebno vreme i da ne mogu stvari da se promene preko noći, kao i da ja nisam selektirao ekipu koju vodim", rekao je Hodžson engleskim medijima.

"Uopšte nisam zabrinut. Ali, nikada ne možete biti sigurni. To (otkaz) se svima dešava, novinarima, trenerima, bez najave se dogodio (treneru Blekburna Semu) Alardajsu. Svi smo u istoj situaciji", dodao je on.

Hodžson je rekao da očekuje bolje rezultate, kada ekipa bude igrala u punom sastavu.

"U poslednjih pet, šest utakmica bolje rezultate od nas imaju samo Arsenal ili Mančester junajted. Ali, mi nismo igrali sa našim najboljim timom. Očekujem bolje režultate, da popravimo plasman na tabeli", rekao je on.

Trener "crvenih" rekao je da će i njegova eventualna zamena raditi u sličnoj situaciji u Liverpulu.

"Ako iznenada dobijemo mnogo novca i ako se ekipa u trenutku promeni, ko god da zauzme moje mesto radiće u istim uslovima. Ne verujem da postoji čarobni štapić, svi dobro radimo u klubu, a uz pomoć vlasnika pojačaćemo ekipu", rekao je Hodžson.

Posle 17 utakmica u Premijer ligi, Liverpul zauzima deveto mesto na tabeli sa 22 boda i ima 12 manje od vodećeg Mančester junajteda.

Pogledajte još