Salford negira monopol u industriji mleka

BEOGRAD, 15. decembra 2010. (Beta) - Investicioni fond Salford, u čijem sasatavu u posluje Dunav hrana grupa, saopštio je u sredu da ta kompanija nije zloupotrebila svoj položaj na tržištu mleka u Srbiji i najavio svoje povlačenje iz srpske mlekarske industrije u naredne dve godine.

"Naš plan je bio da se povučemo sa tržišta pre dve godine, ali je to odloženo zbog svetske finansijske krize", kazao je na konferenciji za novinare u Beogradu predsednik Upravnog odbora i direktor Salforda Judžin DŽaf (Eugene Jaffe).

Kako je precizirao, Salford će se povući sa srpskog tržišta, od sada pa do isteka dvogodišnjeg perioda, ali je kazao da će ponovo investirati na ovoj teritoriji, uglavnom u zemljama u kojima i sada posluje, što uključuje i Srbiju. DŽaf nije želeo da navede u šta će Salford investirati.

On je podsetio da je u poslednjih osam godina Salford u srpsku mlekarsku industriju, industriju voda i napitaka i konditorsku industriju uložio 500 miliona evra, navodeći da je to gotovo 40 odsto sredstava kojima upravlja taj fond i jedna od najvećih stranih investicija u Srbiji.

Pogledajte još