Izmenama zakona povećati najniža primanja

BEOGRAD, 15. decembra 2010. (Beta) - Ministar za državnu upravu Milan Marković rekao je u sredu da je izmenama Zakona o platama državnih službenika i nameštenika, predviđeno da državni službenici i nameštenici sa najnižim platama dobiju povišicu u rasponu od 17 do 41,51 odsto.

Marković je, obrazlažući u skupštini izmene zakona, predložio da se raspon plata koji je bio utvrđen u odnosu jedan prema devet, smanji na jedan prema 1,6, čime će državni službenici sa najnižim platama dobiti povećanja po novim koeficijentima, dok se ostale plate u državnoj upravi neće menjati.

"Sve ostale plate u državnoj upravi ostaju netaknute, na istom nivou kao i do sada, ali se plate onih koji imaju najniža primanja od 12.036 do 25.999 podižu i sada će najniža plata za zaposlenog sa osnovnim obrazovanjem biti 16.049 dinara", rekao je Marković.

On je poručio da će nameštenik sa višom stručnom spremom imati primanja u visini od 30.000 dinara, mlađi referent sa srednjom stručnom spremom 22.000, dok će saradnik sa višom stručnom spremom takođe primati 30.000 dinara.

Pogledajte još