Peconijev telohranitelj priznao krivicu

BEOGRAD, 16. decembra 2010. (Beta) - Telohranitelj Predraga Rankovića Peconija, Bojan Smiljković, priznao je u četvrtak pred Višim sudom u Beogradu krivicu za pucanje na automobil Ljubiše Buhe Čumeta u zamenu za kaznu od šest meseci zatvora za krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Za ugrožavanje sigurnosti je zaprećena kazna od tri meseca do pet godina.

Smiljković je krivicu priznao po sporazumu koji je 5. novembra sklopio sa tužilaštvom i po kojem su se odbrana i tužilaštvo odrekli prava na žalbu, a Smiljković i prava na suđenje. Optuženi je naveo da je sporazum sklopio svesno, bez pritisaka i zablude.

Sudija Milan Londrović konstatovao je da sud prihvata sporazum i naveo da će Smiljkoviću presuda biti izrečena po pravosnažnosti rešenja o prihvatanju sporazuma, odnosno isteka roka za žalbu na koju ima pravo oštećeni Buha.

U sporazumu se navodi da Smiljković priznaje da je 9. juna u 16.30 ugrozio sigurnost Buhe na auto putu Beograd - Šid, kod benzinske pumpe Elp na Novom Beogradu tako što je iz pištolja CZ-99 ispalio hitac na Buhin "mercedes CL 60". Buha, koji se danas nije pojavio pred sudom iako je uredno pozvan, ranije se složio sa sporazumom.

Pogledajte još