Pitanje krivice Tačija veoma osetljivo

0

STRAZBUR, 16. decembra 2010. (Beta) – Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin rekao je u četvrtak u Strazburu da pitanje moguće umešanosti kosovskog premijera Hašima Tačija u trgovinu organima zahteva "veoma ozbiljno razmatranje".

STRAZBUR, 16. decembra 2010. (Beta) – Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin rekao je u četvrtak u Strazburu da pitanje moguće umešanosti kosovskog premijera Hašima Tačija u trgovinu organima zahteva „veoma ozbiljno razmatranje“.

„To je veoma, veoma osetljivo pitanje“, izjavio je Kacin agenciji Beta, dodajući da je „dok stvari nisu dokazane, reč o nevinom licu“.

„Ali“, smatra Kacin, „to nesumnjivo ostavlja senku sumnje“ i zahteva od odgovornih institucija da se tome „u celini posvete“.

Kacin smatra da to pitanje „treba rasčistiti što pre“ i ako „to nije istina treba jasno reći, a ako jeste onda treba sprovesti istragu“.

„Ako je neko tako nešto skrivio, ne može biti deo političkog establišmenta, ali sve dok to nije dokazano, reč je samo o dilemama i veoma osetljivim pitanjima“, rekao je on.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.