Nominacije za nagrade američkog Udruženja glumaca

0

LOS ANĐELES, 16. decembra 2010. (Beta-AP) – Drama o britanskoj monarhiji "The King’s S p e e c h" i priča o bokserima "The Fighter" dobile su po četiri nominacije za nagrade američkog Udruženja filmskih glumaca.

LOS ANĐELES, 16. decembra 2010. (Beta-AP) – Drama o britanskoj monarhiji „The King’s S p e e c h“ i priča o bokserima „The Fighter“ dobile su po četiri nominacije za nagrade američkog Udruženja filmskih glumaca.

Junak filma „The King’s S p e e c h“ Kolin Fert nominovan je za najboljeg glumca, a njegova koleginica iz tog filma Helena Bonam Karter za epizodnu ulogu. Kristijan Bejl, Ejmi Adams i Melisa Leo nominovani su za epizode u filmu „The Fighter“. Anet Bening dobila je nominaciju za najbolju glumicu, za film o lezbijskoj porodici „The Kids Are All Right“, a u istoj kategoriji nominovana je i Natali Portman, za dramu „Black Swan“. Njih dve će se nadmetati sa Nikol Kidman („Rabbit Hole“), Dženifer Lorens („Winter’s Bone“) i Hilari Svenk („Conviction“).

Pored Ferta, za nagradu za najboljeg glumca konkurišu Džef Bridžiz, za vestern „Čovek zvani hrabrost“, Robert Duval, za „Get Low“, Džesi Ajzenberg za „Društvenu mrežu“ i Džejms Franko, za „127 Hours“. Za nagradu za najbolju glumačku postavu nominovani su filmovi „The Fighter“, „The King’s S p e e c h“, „Black Swan“, „The Kids Are All Right“ i „Društvena mreža“.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.