Sindikat zadravstva i socijalne zaštite najavio protest

BEOGRAD, 17. decembra 2010. (Beta) - Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije najavio je protest u Beogradu ukoliko Vlada Srbije ne realizuje njihove zahteve među kojima su povlačenje predloga zakona o platama u državnim organima i uvećanje osnovica za obračun plata.

U saopštenju Republičkog odbora tog sindikata navodi se da se povlačenje tog predloga zakona zahteva odmah, kao i da se promena obračuna osnovica plata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti primenjuje od januara.

Zahteva se i obezbeđivanje sredstava za neisplaćene jubilarne nagrade, zatim za novogodišnje nagrade u visini koju Vlada i sindikat dogovore do 15. januara 2011. godine, kao i uspostavljanje socijalnog dijaloga.

"U cilju odbrane prava zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbiji Republički odbor je na sednici 15. decembra odlučio da organizuje protest u Beogradu ukoliko Vlada ne realizuje zahteve sindikata odnosno ukoliko se do kraja godine ne postigne saglasnost o njihovoj realizaciji", kaže se u saopštenju, koje je potpisala predsednica tog sindikata Branislava Plančak.

Pogledajte još