Interi na Bajren u osmini finala LŠ

BEOGRAD, 17. decembra 2010. (Beta) - Prošlosezonski finalisti, fudbaleri Intera i Bajerna iz Minhena igraće u osmini finala Lige šampiona, odlučeno je žrebom u Nionu.

Inter je u maju u finalu najelitnijeg evropskog takmičenja, na Santjago Bernabeu pobedio Bajren sa 2:0 i osvojio prvu titulu evropskog šampiona od 1965. godine.

Aktuelni će u prvoj utakmici biti domaćin. Inter je sa drugog mesta u grupi ušao u nokaut fazu, dok je Bajren bio prvi u svojoj grupi.

Barselona će igrati protiv Arsenala, u reprizi finala iz 2006. godine, kada je katalonski tim u Parizu pobedio sa 2:1. Takodje, Barselona je prošle sezone ukupnim rezultatom od 6:3 eliminisala "tobdžije" iz četvrtfinala.

Izabranici Pepa Gvardiole su takmičenje u grupnoj fazi završili bez poraza, a Arsenal je osvojio drugo mesto u Grupi H, u kojoj je igrao šampion Srbije Partizan. Prvi meč igra se na Emirejtsu.

Sedmostruki evropski šampion Milan igraće protiv Totenhema, ekipa koja je osvojila prvo mesto u grupi, ispred Intera. Engleski tim, koji je postigao najviše golova u grupnoj fazi, će u prvom meču biti gost.

Devetostruki šampion Evrope Real Madrid će igrati protiv Liona, koji ga je prošle sezone izbacio upravo u osmini finala. Ekipa Žozea Morinja je osvojila najviše bodova u grupnoj fazi - 16, a Lion je zauzeo drugo mesto u svojoj grupi. Prva utakmica je u Francuskoj.

Roma će u prvom meču osmine finala na svom terenu igrati protiv Šahtjora, koji je 2009. godine osvojio Kup UEFA, a Valensija će biti domaćin Šalkeu.

Fudbaleri Mančestera, koji su bez poraza završili takmičenje u grupi i primili samo jedan gol na šest utakmica, će prvu utakmicu igrati na gostovanju u Marseju, dok će Čelsi pokušati da se domogne četvrtfinala u dvomeču sa Kopenhagenom.

Žreb osmine finala Lige šampiona:

Roma - Šahtjor
Milan - Totenhem
Valensija - Šalke
Inter - Bajern
Lion - Real Madrid
Arsenal - Barselona
Olimpik Marsej - Mančester junajted
Kopenhagen - Čelsi

Prve utakmice igraju se 15. i 16. odnosno 22. i 23. februara, a revanš utakmice na programu su 8. i 9. odnosno 15. i 16. marta..

 

Pogledajte još