Pogrešni navodi Dragutinovićeve o budzetu Agencije

0

BEOGRAD, 17. decembra 2010. (Beta) – Agencija za borbu protiv korupcije saopštila je u petak da je ministarka finansija Srbije Diana Dragutinović pogrešno navela da će Agencija iz državnog budžeta sledeće godine "dobiti značajno veća sredstva".

BEOGRAD, 17. decembra 2010. (Beta) – Agencija za borbu protiv korupcije saopštila je u petak da je ministarka finansija Srbije Diana Dragutinović pogrešno navela da će Agencija iz državnog budžeta sledeće godine „dobiti značajno veća sredstva“.

„Osim 165 miliona dinara za 2011. godinu, Agencija nijedan dinar više ne potražuje od države, a da sva dodatna sredstva, pogrešno prikazana kao sredstva budžeta, zapravo su donacija koja je Agenciji direktno odobrena po projektu koji smo sami pisali i podneli, a koji će se sprovoditi naredne dve godine“, piše u saopštenju.

Agencija je istakla da je u javnosti ostavljen pogrešan utisak da taj iznos „predstavlja dodatno opterećenje iz džepa građana“.

„Budžet za 2010. godinu iznosi 161 milion dinara i povećanje od četiri miliona dinara ne samo da ne predstavlja ‘znatno povećanje’, nego je i to uračunata kalkulacija u skladu sa procentom inflacije i planiranim odmrzavanjem zarada u državnoj upravi u 2011. godini“, objasnila je Agencija u saopštenju.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.