Nema svih uslova za konkurenciju u fiksnoj telefoniji

BEOGRAD, 19. decembra 2010. (Beta) - Generalni direktor Telenora u Srbiji Ćel Morten Jonsen ocenio je da ne postoje svi uslovi za uvođenje konkurencije na srpskom tržištu fiksne telefonije.

On je u intervjuu agenciji Beta i portalu Euraktiv (www.euractiv.rs) kazao da je regulisanje tržišta fiksne telefonije dovedeno u pitanje pošto je Telekom Srbije podneo tužbe Upravnom sudu na većinu odluka Republičke agencije za elektronske komunikacije (Ratel).

Investiranje u fiksnoj telefoniji nije isplativo zbog visokih cena za pristup lokalnoj petlji odnosno korisniku, koje je odredio Ratel, rekao je direktor kompanije Telenor, koja je dobila licencu za drugog operetera fiksne telefonije u Srbiji.

Jonsen je ocenio da se tužbama dovodi u pitanje i čitavo regulisanje tržišta i čini da je nivo nesigurnosti za svakoga ko želi da investira u toj oblasti u Srbiji veoma visok.

Telenor će tražiti druge opcije za razvoj u kojima neće zavistiti od Telekoma Srbije, kazao je Jonsen, ali je dodao da su te opcije izazovne u situacijij kada je kupovna moć stanovništva mala, jer zahtevaju velike investicije i dug vremenski period za realizaciju.

Pogledajte još