Doček Nove 2011. na Sajmu

U Areni, za Novu Godinu – Georgiev i Džinović, u Sava centru – Badrić, Bekvalac i Joksimović, u Kontinentalu Cetinski a na Sajmu – rokenrol uz aditiv zvani „Legende“. Daša, Ivan i ekipa će zaokružiti noć u Hali 5 pored njih će nastupati Đura i Mornari, kragujevački cover bend „Vesele osamdesete“, Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi i, kao zvezde novogodišnjeg slavlja, Riblja čorba.

Ekipu koja je, u skoro istom sastavu, napravila veče za pamćenje na ovogodišnjem Beer festu, okupio je menadžer Gane Pecikoza. Cena „obične“ karte je 1.500 dinara i za nju se dobijaju i dva pića, dok VIP ulaznica košta duplo više i uključuje kompletan meni.


Pecikoza i o ciframa, pa posle ovih redova recite da rokenrol nije isplativ kod nas...
-Blaža je najjeftiniji sa 500.000 evra, Đura će dobiti 200.000 i kompenzaciono Titov brod „Galeb“. Riblja čorba – milion i po evra, ali bez Bore jer njega sad ne bi zakrpila ni dva miliona. Legende – 900.000 bez Ivana koji je dobio 200.000 samo u kućnim potrepštinama a za honorar je molio da se ne saopšti. Ja, normalno, uzimam sve ostalo – raspoložen za šalu je bio poznati menadžer.


Miša Aleksić

-Jako mi je drago što ćemo se u ovakvom sastavu okupiti i Novu Godinu dočekati u prijatnom društvu. Napravićemo nezaboravnu rokenrol žurku. Tražili smo Ganeta da angažuje trbušne plesačice i striptizete – videćemo da li će do toga doći, nadam se da hoće (smeh).

Blaža nije mogao da ne uskoči:

-Znači da ne dovodim ženu ?


Daša iz „Legendi“ :

-Ne može se u novogodišnjoj noći očekivati klasičan koncert Legendi, međutim, ubrzo će i to uslediti. Tradicionalne nastupe početkom godine u Sava centru grupa će imati 5. i 12. februara. Za Novu Godinu će biti neka druga priča. Prilagodićemo program, pokazaćemo da znamo da sviramo i nešto drugo.

Đura Mornar:
- Raduje me što nastupam sa Legendama – ne mislim, naravno, samo na istoimenu grupu već i na Boru Čorbu, Blažu. Biće veselo na Sajmu –

NIKO NEMA OVAKVE LJUDE...

Pre nekoliko dana je, u izdanju Siti rekordsa, konačno izašao dugo očekivani DVD i dupli live album sa prošlogodišnjeg koncerta Riblje čorbe u Beogradskoj areni.


Miša Aleksić
:
-Naziv je Borina ideja, upravo to je rekao kad je čuo kako je publika sama horski otpevala „Lutku sa naslovne strane“, od početka do kraja. Mislim da je sve to jako dobro ispalo, i zvuk i slika su na zavidnom nivou. Ovaj DVD je drugačiji od prethodnog, „Gladijatori u BG Areni“, ima drugi senzibilitet, atmosferu, pogotovo što je u pitanju koncert kojim smo obeležili trideset godina postojanja.

Sličan repertoar očekuje one koji slave Novu Godinu na Sajmu.
-Biće, doduše, skraćena verzija, nekih sat i po. Možda ubacimo jednu ili dve nove pesme koje će se pojaviti na novom CD-u a on će izaći – ni policija ne zna kad. Po mojoj proceni – ne pre 2012. Polako ćemo ga pripremati, nemamo nikakav pritisak. Planiramo, međutim, još neke akcije u narednoj godini, o tom potom...

SUPERMEN POSTAJE ELVIS


Prljavi inspektor Blaža:

-Izuzetna odgovornost i čast je svirati pre Riblje čorbe, tako je bilo i pre deset godina na istom mestu. Tada smo mi dobili honorar a oni ne, neka i sada mi tako prođemo, a oni - kako se snađu (smeh). Bora je ovo smišljeno napravio pošto su oni nama bili predgrupa na Beer Festu, pa je sad rešio da pokaže ko je majstor a ko šegrt. Mi sviramo od 22.30 do 23.30, nadam se da ćemo da napravimo dobru atmosferu pa će onda Bora sa drugarima da dokusuri prisutne.

Blaža je donedavno bio Supermen, međutim, sašio je novi kostim.
-Sada sam najveća zvezda, kralj rokenrola Elvis Prisli. Ako uspemo da izdamo CD u narednih godinu dana, zvaće se „Hoćemo kralja“. Na omotu ću biti ja u njegovom čuvenom kostimu iz 1971. koji je nosio na Havajima.

Radiš li još nešto oko novog albuma osim omota ?
-To je dobro pitanje (smeh). Spremili smo, za početak, obratu hita „Viva Las Vegas“ ali više u „ZZ-Top“ varijanti. Refren će biti „Živele žene, što vole mene“. Dalje još nisam napravio ali bitna je baza. Nadam se da ćemo do narednog Beer Festa snimiti, ako ne album, onda bar tu pesmu i pustiti je preko interneta jer je to sada najbolji način da se promoviše muzika.

Tekst: Milan Ćunković

Pogledajte još