Božić i Salata stižu na „Marakanu“

Bolnih 180 minuta evropskog dvomeča Crvene zvezde i Slovana mogli bi posle avgustovske noćne more ove zime Zvezdi da donesu značajnu korist srpskom vicešampionu. Praktično je jedan telefonski poziv bio dovoljan da se realizuje priča, koja je stidljivo pokrenuta odmah posle stradanja crveno-belih na prvom evropskom stepeniku.

Jedan od tadašnjih Zvezdinih dželata, vezista Slovana Mario Božić odigrao je na Marakani i u Bratislavi „kao sat“ i jedan je od najzaslužnijih za prolaz Slovaka. Sportski menadžment kluba iz Ljutice Bogdana ga je dobro upamtio i iskoristio prvi povoljan momenat da ga dovede u svoje redove.

- Cela ta priča oko mog dolaska u Crvenu zvezdu je dosta jako odjeknula, priznajem bila je iznenađenje i za mene. Drago mi je što se sve odvija u pravom smeru, moji uslovi nisu ni bili sporni, ostalo je još samo klubovi da se dogovore – kaže na početku razgovora Božić, koji u Loznici iščekuje rasplet na relaciji Zvezda – Slovan.

Da li je bilo kontakta i ranije?

- Sve se završavalo na pričama, ništa se konkretno nije dešavalo. Kada sam dobio poziv da dođem na pregovore u Zvezdu, nisam ni trenutka razmišljao. Svima je poznato moje navijačko opredeljenje. Dogovorili smo se bukvalno za pet minuta, nisam ništa uslovljavao klub. Moram da priznam da me iznenadila neposrednost i prijatno ophođenje čelnika Zvezde.

Kakva je situacija sa Slovanom, da li može nešto iz Bratislave da pokvari sreću?

- Ostalo mi je još godinu i po dana ugovora. Moj menadžer će danas ili sutra sesti za isti sto sa čelnicima Slovana, uverava me da neće biti problema oko konačnog dogovora.

Koliko je lako bilo Zvezdi i Božiću da se dogovore oko saradnje svedoče i naredne reči 27-godišnjeg veziste.

- Na koliko će biti ugovor? Zaista ne znam, nismo o tome pričali, dve ili tri godine. Što se mene tiče ni pet godina ugovora sa Crvenom zvezdom nije problem.

Kada se seti utakmica sa Crvenom zvezdom, prvo što Božiću padne na pamet je voljni momenat koji je imao na tim utakmicama.

- Ni pre tih utakmica nisam krio da sam Navijač Zvezde. Ipak, kada si profesionalac, a posebno kada živiš daleko od Srbije, takve utakmice dočekuješ sa posebnim nabojem. Igrao sam mnogo više srcem, nego glavom. Nisam pružio 100 ili 200, mislim da je to bilo 500 odsto mogućnosti. U revanšu sam u 89. minutu morao da izađem sa terena zbog grčeva.

Boravak na Marakani Božić je iskoristio i za razgovor sa Robertom Prosinečkim.

- Upoznao sam se sa legendom kluba i za kratko vreme koje smo proveli u razgovoru prepoznao sam njegovu viziju igre. Nadam se da ću pomoći koliko god je u mojoj moći,ukoliko iz Slovačke stignu očekivane povoljne vesti. Zvučaće kao fraza, ali to bi stvarno bilo ostvarenje dečačkog sna – zaključio je Božić za „Sport“.


Salata želi u Zvezdu

Priča oko dolaska Božića u Zvezdu je blizu hepienda za sve tri strane, a koliko je realno da i štoper Kornel Salata koji je drugim golom za Slovan na Marakani znatno umanjio nade Zvezde dođe ove zime u Ljutice Bogdana? Pitanje koje ide na pravu adresu. - Mislim da je i ta opcija dosta realna. Oko toga da li Kornel Salata želi da dođe u Zvezdu ne postoji ni najmanja dilema.

Reč je o mom prijatelju i prvom komšiji u Bratislavi, znam iz razgovora sa njim da je Zvezda za njega izazov. U Slovačkoj posle dvomeča sa crveno-belima ne moraš nikoga da nagovaraš da dođe u Zvezdu, svako bi to odmah prihvatio. Reč je o standardnom reprezentativcu Slovačke, sjajnom igraču i čoveku, verujem da mu ni Slovan neće praviti probleme – kaže Božić.

Slovan na potezu

Agent Marija Božića i Kornela Salate, Anđelko Jurkić, obavio je u Ljutice Bogdana prvi deo posla oko transfera ovog tandema u Crvenu zvezdu. Kako kaže u narednih nekoliko dana biće poznat stav slovačkog kluba.

- Kada je Božić u pitanju, mislim da ćemo uspeti da završimo posao. Kada je Salata u pitanju, izvesna je želja i jednog i drugog kluba da dođe do transfera. Kod Marija je daleko čistija situacija, ali verujem da će crveno-beli uspeti da angažuju i Salatu, jer se radi o igraču na kojem bi mogli da zarade pet, šest miliona evra u narednih nekoliko godina – napominje Jurkić.

www.novosti.rs

Pogledajte još