Službenicima Skupštine još 44 miliona dinara za plate

BEOGRAD, 20. decembra 2010. (Beta) - Predlogom budžeta Skupštine Srbije za 2011. godinu predviđena su dodatna 44 miliona dinara za povećanje plata zaposlenih u parlamentu, rekao je u ponedeljak sekretar Skupštine Veljko Odalović.

Na sednici Administrativnog odbora, Odalović je kazao da je predviđeno da plate državnih službenika i nameštenika u parlamentu iduće godine budu povećane tri puta i to – u januru za dva odsto, u aprilu 2,95 odsto i u oktobru dva odsto.

Predsednik Administrattivnog odbora Nenad Konstantinović najavio je da će do kraja sedmice biti održana sednica tog skupštinskog tela na koju će doći ministarka finansija Diana Dragutinović kako bi se još jednom raspravljalo o skupštinskom budžetu. Konstantinovih je kazao da je Ministratsvo finansija dalo pozitivno mišljenje na predlog skupštinskog budžeta za 2011. godinu.

Izmene Zakona o platama državnih službenika i nameštenika, koje parlament u ponedeljak treba da razmotri, predviđaju povećanje plata zaposlenih sa najnižim primajima.

Predloženo je da ukupan budžet parlamenta u 2011. bude 1,9 milijardi dinara. Po Zakonu o Narodnoj skupštini, Skupština će prvi put imati samostalni budžet koji je sama predložila.

Pogledajte još