Probaćemo da pobedimo svakog na EP

BEOGRAD, 20. decembra 2010. (Beta) - Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković rekao je da je cilj ekipe da proba da pobedi sve protivnike na Svetskom prvenstvu, ali da nije siguran da će tim moći da odigra dobro u kontinuitetu.

Reprezentacija Srbije počela je u ponedeljak u Beogradu pripreme za Svetsko prvenstvo koje će se održati u januaru u Švedskoj.

"Mislim da sa svima možemo da igramo, ali nisam siguran da možemo da odigramo nekoliko dobrih mečeva u kontinuitetu. Druge reprezentacije imaju više iskustva, a mi nismo mlađi od njih. Problem za igrače je kada se propuste velika takmičenja", rekao je Vuković agenciji Beta.

On je dodao da je zbog toga cilj da se igrači maksimalno zalažu, a da će se kako takmičenje bude odmicalo videti šta su mogućnosti.

"Ne bih išao dalje, ali bilo bi dobro da budemo među prvih sedam i da možemo da učestvujemo u kvalifikacijama za Olimpijske igre", rekao ja Vuković.

Na konferenciji za novinare povodom okupljanja selektor Srbije je kazao da će ekipa biti kompletna tek 2. januara, jer se nemačko prvenstvo završava uoči Nove godine, kao i da ne može da računa na neke povređene igrače.

"Očekujem da ću uskoro dobiti lekarski izveštaj o povredi Mladena Bojinovića, našeg najiskusnijeg igrača. Teško će mi pasti njegov izostanak, jer on ima više od 100 nastupa u reprezentaciji. Ako budemo igrali bez njega, moraćemo još više da se potrudimo da imamo pozitivan bilans", rekao je Vuković.

On je dodao da na priprema zbog povreda neće biti golmana Radivoja Ristanovića i Vukašina Rajkovića.

"Razgovarao sam i sa Milutinom Dragićevićem i mislim da nema razloga da bilo koga molim. Mislim da je mogao da pomogne, ali i da je reprezentacija mogla njemu da pomogne", rekao je Vuković.

Na pripremama se nalaze i juniori, ali Vuković je rekao da oni nisu ozbiljni kandidati za Svetsko prvenstvo.

Selektor Srbije je ocenio da će prijateljske utakmice uoči šampionata, sa Rusijom, Tunisom, Austrijom i BiH, biti dovoljne za procenu ekipe.

"Nije loše napravljeno šta se sve dešavalo. Nismo hteli da igramo turnir u Španiji, jer dva dana ne bismo imali treninge. Trebalo je da sa Rusima igramo ranije...Planiram da vodim 17 igrača na Svetsko prvenstvo i posle poslednje utakmice saopštiću spisak", rekao je Vuković.

On je objasnio da sebe smatra "čestitim čovekom" i da misli da su to igrači do sada shvatili, i rekao da će u Švedsku putovati oni koji budu najspremniji.

Reprezentacija danas odlazi u Ečku gde će trenirati do 26. decembra kada će u Beogradu odigrati utakmicu sa Rusijom. Zatim odlazi u Tunis na dvomeč sa domaćinom i time se prvi deo priprema završava. Ekipa će se ponovo okupiti posle Nove godine 2. januara u Kovilovu.

 

Pogledajte još