Izveštaj Martija je tendenciozan i zlonameran

0

PRIŠTINA, 21.decembra 2010. (Beta) – Vršilac dužnosti predsednika Kosova Jakup Krasnići ocenio je da je izveštaj izvestioca Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PS SE) Dika Martija "tendenciozan, zlonameran sa rasističkim i antialbanskim sadržajem".

PRIŠTINA, 21.decembra 2010. (Beta) – Vršilac dužnosti predsednika Kosova Jakup Krasnići ocenio je da je izveštaj izvestioca Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PS SE) Dika Martija „tendenciozan, zlonameran sa rasističkim i antialbanskim sadržajem“.

„Izveštaj je prepun kleveta, izmišljotina i degenerisanih ocena za ono što je najsvetlije za Albance, njihovu ideju slobode i oslobođenja, vrednost koja je stvorena rekama krvi, praćena mnogobrojnim ljudskim, materijalnim i duševnim žrtovanjima koje autor uopšte nije uzeo u obzir“, naveo je Krasnići u autorskom tekstu koji je podeljen medijima.

Krasnići je istakao da su optužbe na račun bivše OVK za trgovinu ljudskim organima, drogom i oružjem neosnovane i nedokazane.

Vršilac dužnosti predsednika Kosova ocenio je da je izveštaj Dika Martija „nastavak klevetničkih i neodgovornih izjava bivše glavne tužiteljke Haškog tribunala Karle Del Ponte“ za koje istražitelji Haškog tribunala nisu pronašli osnovane dokaze kojim bi se te optužbe potvrdile.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.