Đukić Dejanović u poseti Turskoj

ANKARA,BEOGRAD, 21. decembra 2010. (Beta) - Predsednik Turske Abdulah Gul primio je u utorak srpsku delegaciju koju je predvodila predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović.

Đukić-Dejanović izjavila je da ideja predsednika Turske i Srbije da treba češće organizovati susrete treba da bude primenjena ne samo na predsednike parlamenta, već i na narodne poslanike, saopštila je Skupština Srbije.

"Češći susreti narodnih poslanika koji otvorenije mogu razgovarati o svim pitanjima pozitivno će uticati na razvoj bilateralnih odnosa", naglasio je Gul i dodao da je od potpisivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini između Turske i Srbije znatno napredovala ekonomska saradnja.

Gul je naglasio da Turska pruža punu podršku Srbiji na putu u EU i dodao da će usvajanjem evropskih zakona i njihovom primenom biti bolje građanima Srbije, kao što je to slučaj i sa građanima Turske.

Ukazajući na značaj prve posete predsednice srpskog parlamenta Turskoj, Gul je kazao da se time stvara "nova stranica istorije u odnosima dve zemlje".

Pogledajte još