Pakjao želi duel sa Mozlijem

BEOGRAD, 22. decembra 2010. (Beta-AP) - Filipinski bokser Manu Pakjao namerava da naredni meč boksuje protiv Šejna Mozlija 7. maja u Las Vegasu, rekao je njegov promoter Bob Arum.

Definitivan dogovor će, prema rečima Aruma, biti postignut kada papire potpišu i Mozlijevi predstavnici.

Meč za titulu svetskog šampiona u velter kategoriji u WBO verziji trebalo bi da se održi u Em-Dži-Em (MGM) Grand Garden areni u Las Vegasu.

Kandidati za Pakjaovog rivala bili su i Huan Manuel Markes i Andre Berto, ali je 32-godišnji Filipinac procenio da je Mozli najzvučnije ime među njima.

Atraktivnija borba bila bi ona sa Flojdom Mejvederom, ali je malo verovatno da do nje dođe zbog problema sa zakonom koje ima bokser iz SAD.

Pakjao je u dosadašnjoj karijeri ostvario 52 pobede, od kojih 38 nokautom, tri puta je izgubio, a dva meča su završena bez pobednika.

Pobedio je na poslednjih 13 mečeva i osvojio titule prvaka u čak osam kategorija. Poslednju tako što je savladao Antonija Margarita u borbi za šampionski pojas WBC verzije u srednjoj kategoriji.

Mozli je ostvario 46 pobeda, od kojih 39 nokautom, uz šest poraza i jedan nerešen ishod. Činjenica je, međutim, da je sa 39 godina već na zalasku karijere, pa je u poslednjih pet mečeva pobedio samo dva puta.

Pogledajte još