Revija francuskih filmova u Parobrodu

0

BEOGRAD, 22. decembra 2010. (Beta) – Revija francuskih filmova "Hronike urbanog nasilja", na kojoj će biti prikazani filmovi koji se bave suočavanjem mladih iz francuskih predgrađa sa svakodnevnim problemima, biće održana 23. i 24. decembra u Ustanovi kulture "Parobrod" u Beogradu.

BEOGRAD, 22. decembra 2010. (Beta) – Revija francuskih filmova „Hronike urbanog nasilja“, na kojoj će biti prikazani filmovi koji se bave suočavanjem mladih iz francuskih predgrađa sa svakodnevnim problemima, biće održana 23. i 24. decembra u Ustanovi kulture „Parobrod“ u Beogradu.

Ostvarenja koja će biti prikazana na Reviji francuskih filmova govore o mladima, koje društvo obeležava kao otpadnike sistema i bacaju svetlo na paradoks postojanja paralelnih izolovanih sistema u okviru jednog uznapredovalog zapadnoevropskog društva.

Filmovi „Mržnja“ reditelja Matjea Kasovica (Mathieu Kašovitz) i „Ludilo u kraju“ Žana Francisa Rišeta (Jean-Francois Rićet), biće prikazani u četvrtak od 18.00 i 20.00 časova.

Drugag dana Revije, od 16.00 i 18.00 časova biće prikazani filmovi „Loši dečaci“ Davida Kara Brauna (David Carr-Brown) i „Rai“ Tomasa Giloua (Thomas Gilou), a u 20.00 časova će biti održana diskusija na temu „Živeti u getu – nasilje u urbanim sredinama“.

Cena dnevne karte za Reviju francuskih filmova u Ustanovi kulture „Parobrod“ je 100 dinara.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.