Za četvrtak, 23. decembar 2010. godine

BEOGRAD, 23. decembra 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje posvetili su pitanjima vezanim za izveštaj Dika Martija o trgovini ljudskim organima na Kosovu, predstojeću operaciju predsednika Borisa Tadića, kao i pripremu novog zakona o legalizaciji imovine.

ALO - Pod naslovom "Borise, pa i Srbija ima hirurge", list piše o hirurškom zahvatu kojem će biti podvrgnut predsednik Srbije Boris Tadić zbog povrede noge.

BLIC - "Orava besplatno operiše Tadića", o današnjoj operaciji predsednika Srbije koju će nadgledati finski ortopedski hirurg Sakari Orava. "Doktorka bila u šoku, svekar zamenio babicu", o sučaju žene koja se porodila u taksiju. O pripremi novog zakona u Ministarstvu za ekologiju i prostorno planiranje "Država će vratiti novac svima koji su platili za legalizaciju".

VEČERNJE NOVOSTI - "Mnoge vlade su ovo znale" intervju sa izvestiocem Saveta Evrope Dikom Martijem. "Uran iz Srbije stigao u Sibir" o nuklearnom gorivu iz Vinče koje je otpremljeno u Rusiju. O novom zakonu o zaštiti korisnika finansijskih usluga koji predlaže Narodna banka Srbije "I dužnici se pitaju za kamatu".

DANAS - "Dulićeve ideje propale u praksi" o tome da je resorno ministarstvo priznalo da legalizacija ne funkcioniše. "Poslanici i Mićunović da preuzmu odgovornost" za lobiranje Srbije za usvajanje rezolucije Dika Martija u Parlamentarnoj skupštini SE.

KURIR - List prenosi najavu Ministarstva zaštite životne sredine i prostornog planiranja "Legalizacija počinje u februaru".

POLITIKA - "Evropska 'metla' za Balkan" analiza o borbi protiv korupcije u regionu. "Zakon obustavlja postupke pred Ustavnim sudom", o postupcima po žalbama neizabranih sudija. O nacrtu povelje prava i obaveza studenata "Profesori uvek moraju biti dostupni studentima".

PREŠ - O tome kako se u Srbiji sprovodi reforma pravosuđa "Sudija smenjen samo zbog šale". "Finac operiše Borisa Tadića besplatno", predstojećoj operaciji ahilove tetive predsednika Srbije. "Legalizacija besplatna", o tome da će se svi prijavljeni do 11. marta biti oslobođeni troškova legalizacije.

PRAVDA - "Bošnjaci trpe brutalnu agresiju", prenosi list ocene muftije Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića. O najavama Srpske napredne stranke "Izvodimo narod na ulice u januaru".

PRIVREDNI PREGLED - Sekretar Udruženja banaka Srbije Veroljub Dugalić govori za list o srpskom finansijskom tržištu "Zdrava jabuka u truloj privredi". O tome da će vlada danas utvrditi početnu cenu srpskih telekomunikacija "Za Telekom 1,4 milijarde E".

Pogledajte još