Dva sindikata prosvete najavila štrajk za 28. januar

0

BEOGRAD, 23. decembra 2010. (Beta) – Predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikata radnika u prosveti Srbije najavili su štrajk za 28. januar zbog, "ponižajavućeg" položaja zaposlenih u prosveti i nezadovoljstva stanjem u obrazovanju.

BEOGRAD, 23. decembra 2010. (Beta) – Predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikata radnika u prosveti Srbije najavili su štrajk za 28. januar zbog, „ponižajavućeg“ položaja zaposlenih u prosveti i nezadovoljstva stanjem u obrazovanju.

Predstavnici dva sindikata su na konferenciji za novinare u četvrtak istakli da je štrajk „izvestan“ jer su zaposleni u prosveti ogorčeni, najavljujući da će 28. januara doći do totalne obustave rada u školama.

U štrajku će biti, kako je naveo Zdravko Kovač iz Sindikata radnika u prosveti Srbije oko 50.000 zaposlenih koji su članovi dva sindikata i blizu 1.000 škola od kojih je najveći broj u Beogradu, Nišu i Novom Sadu.

On je rekao da su izdvajanja iz budžeta za obrazovanje najniža, ocenjujući da je procenat od 3,3 odsto bruto društvenog proizvoda „sramotno nizak“. „Sa ovakvim izdvajanjima, do 2013. ne možemo da očekujemo bolje dane“, kazao je on.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.