Prosinečki može da radi samo u Hrvatskoj!

Nije se mnogo uzbudio Robert Prosinečki na najave da će trenerska organizacija Srbije kontaktirati sa kolegama iz Hrvatske kako bi proverili njegovu licencu.
- Nema nikakvih problema, u HNS ću uskoro rešiti svoj status - kratko je odgovorio Prosinečki.

Direktor trenerske akademije HNS Vatroslav Mihačić kaže da Prosinečki nije upisan u njegovu instituciju, već završava trenersku školu pri fakultetu u Zagrebu.

- Koliko znam, ostaje mu još jedan ispit i onda dobija “A” nacionalnu PRO licencu sa kojom može da radi u Hrvatskoj, ali ne i preko granice. Međutim, službeno, njegova PRO licenca će se rešavati na nivou hrvatskog i srpskog saveza - ističe Mihačić.

Ukoliko bi se situacija oko PRO licence iskomplikovala, na scenu bi stupio Žarko Đurović, koji se vratio u svoju Zvezdu kao desna ruka Roberta Prosinečkog.

- Sa Robijem se odlično razumemo, imamo slične ideje i poglede na fudbal, a osnovno je da vratimo Zvezdi prepoznatljivuigru. Napravili smo planove, od 5. januara ćemo precizirati detalje- kaže Đurović. - Nisam došao u klub kao paravan jer imam PRO licencu, već kao asistent Prosinečkog. Bez obzira na to hoće li Robi dobiti tu potvrdu iz Hrvatske, on je šef, ja sam samo asistent čak i da na kraju moram da se vodim na papiru kao šef struke.

Paralelno sa papirologijom, Prosinečki završava lavovski deo posla oko organizacije stručnog štaba, priprema, pojačanja...

- Sve sam rešio, uradili smo i dosta toga mimo plana i sad idem za Božić u Španiju kod kondicionog trenera da u narednih sedam dana isplaniramo pripreme do detalja.Precizirali smo sve utakmice tako da 5. januara dolazim u Beograd sa kompletnimplanom svakog treninga - objašnjavaProsinečki.

Stručni štab na “Marakani” je gotovo kompletiran, pomoćnici su Žarko Đurović i Slobodan Marović, obavljenisu razgovori sa svim pratećim službama...

- Rekao sam da ću izabrati ljude u stručnom štabu koji znaju fudbal i kojima verujem. Napravili smo kvalitetne radne sastanke, dogovorili se o obavezama i ostaje mi da u štab dovedem još jednog pomoćnika koji će imati specijalna zaduženja. Njegovo ime ću vam saopštiti u januaru. Medicinskoj službi i fizioterapeutima je objašnjenošta se od njih traži i čemu se stremi, tako da sad svaki član mog štaba tačno zna šta treba da radi.

Prosinečki je protutnjao Beogradom. Sa sportskim direktorom Ivanom Adžićemodradio je gotovo kompletan posao oko organizacije priprema i ostaje samo da se do 10. januara definiše i kompletira igrački pogon.

Razgovori sa Borhom, Koromanom...

Iako nije bilo u planu, Prosinečki se upoznao i sa nekim igračima koji su “prodefilovali Marakanom”.

- Iskoristio sam prisustvo nekih igrača u Beogradu i obavio razgovore sa njima, malo ih boljeupoznao, kao i oni mene. Pričao sam sa
Borhom, posebno sam zadovoljanrazgovorom sa kapitenom Ninkovim, koji bi trebalo da bude spona između mene i igrača. Kaluđerović i Koroman su takođe bili na razgovoru, tako da sad imam boljiuvid i u razmišljanjaigrača - veruje Prosinečki.

www.novosti.rs

Pogledajte još