Inter otpustio trenera Rafaela Beniteza

MILANO, 23. decmebra 2010. (Beta-AP) - Uprava Intera otpustila je trenera Rafaela Beniteza posle samo šest meseci provedenih na klupi evropskog šampiona.

U saopštenju evropskog i italijanskog šampiona navodi se da su uprava kluba i Benitez postigli dogovor o otkazu.

"Inter i Rafael Benitez su postigli obostrano zadovoljavajući dogovor o raskidu ugovora. Inter je zahvalan Benitezu na radu u klubu i osvajanju Superkupa Italije i svetskog klupskog prvenstva", navodi se u saopštenju na klupskom sajtu.

Benites je preuzeo Inter u junu od Žozea Murinja. On je pre toga, šest sezona bio trener Liverpula, sa kojim je 2005. godine osvojio Ligu šampiona. Njegov ugovor sa plavo-crnima važio je do juna 2012. godine.

"Zahvalan sam svima na podršci, u Interu sam stekao veliko iskustvo. Dva trofeja (Superkup Italije i svetsko klupsko prvenstvo) koja smo osvojili su rezultat posvećenosti svih ljudi u klubu", rekao je Benitez agenciji ANSA.

Španac je dodao da je tužan što napušta "veliki klub kakav je Inter" i da plavo-crnima želi mnogo sportskog uspeha u budućnosti.

"Želim da zahvalim upravi kluba i Masimu Moratiju što mi je pružio priliku da budem trener Intera", rekao je Benites.

Benitez je prošle nedelje sa Interom osvojio Svetsko klupsko prvenstvo, ali u nacionalnom šampionatu ekipa zauzim sedmo mesto na tabeli sa 13 bodova manje od vodećeg Milana.

Kako navode italijanski mediji najozbiljniji kandidat za novog trenera Intera je Brazilac Leonardo, koji je prošle sezone vodio Milan.

Pre Intera Benites je vodio Liverpul, Valensiju, Tenerife, Ekstramaduru, Osasunu i Valjadolid.

 

Pogledajte još