Nije lepo da pričamo da smo favoriti

BEOGRAD, 23. decembra 2010. (Beta) - Rukometni reprezentativac Srbije Marko Vujin izjavio je da će se tim truditi da na Svetskom prvenstvu igra "najbolji mogući rukomet", a da nije u redu posle lošeg plasmana na prošlom Evropskom prvenstvu u Austriji da se priča da je ekipa favorit na šampionatu.

Reprezentacija Srbije takmičiće se u Grupi C na Svetskom prvenstvu u Švedskoj sa Alžirom, Australijom, Danskom, Hrvatskom i Rumunijom.

"Mislim da nije u redu da mi dajemo izjave da smo favoriti posle Evropskog prvenstva u Austriji kada smo ispali posle četiri dana takmičenja. Najrealnije je da kažemo da ćemo se truditi i da ćemo probati da igramo najbolji mogući rukomet", rekao je Vujin agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, na Svetskom prvenstvu treba da se ide korak po korak.

"Ne treba zanemariti Alžir i Australiju, jer nam se dogodio 'kiks' protiv Brazila na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj 2009. godine. To sada ne smemo sebi da dozvolimo", rekao je Vujin, koji igra u mađarskom Vespremu i ove sezone je najbolji strelac Lige šampiona.

On je istakao da ne treba razmišljati o Rumunima kao direktnim protivnicima za prolazak u drugi krug takmičenja, jer je to poslednja utakmica takmičenja u Grupi C.

"Treba da razmišljamo o našoj igri i o mečevima sa Danskom i Hrvatskom koje su mnogo važnije za dalji plasman. Treba da razmišljamo i o prenošenju nekih bodova", rekao je Vujin.

Reprezentativac Srbije naglasio je da je dobro što je Rukometni savez organizaovao da ekipa za vreme priprema igra prijateljske utakmice na svom terenu.

"Dobro je da se ne umaramo na putovanjima, u avionima. Mislim da uz prave pripreme koje već imamo i kada se kompletiramo 2. janura, da se možemo nadati dobrom rukometu", rekao je Vujin.

Reprezentacija Srbije će igrati prvo humanitarni meč sa Rusijom u Beogradu 26. decembra za "Dan rukometa, zatim putuje u Tunis na dvomeč sa domaćom selekcijom. Posle Nove godine sastaće se na svom terenu sa Austrijom i na kraju sa BiH.

On je objasnio da je malo ko očekivao da će Srbija pobediti Češku, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, jer je protivnike predvodio Filip Jiha jedan od najboljih rukometaša sveta.

"Mi smo uspeli da pobbedimo Češku i što je još važnije da povratimo poverenje koje je poljuljano posle Evropskog prvenstva u Austriji. Sada je važno da svi budemo zdravi na Svetskom prvenstvu, da pobeđujemo i da igramo što bolje", zaključio je Vujin.

Svetsko prvenstvo održaće se od 13. do 30. januara u Švedskoj.

Pogledajte još