Moskva za detaljno razmatranje Martijevog izveštaja

0

MOSKVA, 23. decembra 2010. (Beta) – Moskva poziva Parlamentarnu skupštinu Saveta Evrope (PS SE) da "najozbiljnije" razmotri izveštaj Dika Martija o trgovini ludskim organima na Kosovu, izjavio je u četvrtak zamenik zvaničnog predstavnika Ministarstva spoljnih poslova Rusije Aleksej Sazanov.

MOSKVA, 23. decembra 2010. (Beta) – Moskva poziva Parlamentarnu skupštinu Saveta Evrope (PS SE) da „najozbiljnije“ razmotri izveštaj Dika Martija o trgovini ludskim organima na Kosovu, izjavio je u četvrtak zamenik zvaničnog predstavnika Ministarstva spoljnih poslova Rusije Aleksej Sazanov.

Na konferenciji za novinare, Sazanov je kazao da je Martijev izveštaj imao veliki ođek u svetu, te da je to „prirodno, imajući u vidu da je reč o zločinima protiv čovečnosti na Kosovu, i o sumnji da su s tim povezani rukovodioci Kosova.

„Računamo da će PS SE na zasedanju krajem januara 2011. godine najozbiljnije razmotriti taj dokument i doneti neophodne odluke“, rekao je Sazanov.

Predstavnik ruskog ministarstva je ukazao da je „očigledno da je neophodna detaljna međunarodna istraga svih činjenica koje sadrži izveštaj“ Dika Martija.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.