Rastali se Metalac i trener Gašić

VALJEVO, 23. decembra 2010. (Beta) - Velimir Gašić iz Beograda nije više trener košarkaša valjevskog Metalca, koji će ponovo voditi Milovan Stepandić iz Šapca.

Gašić je agenciji Beta večeras potvrdio da se rastao sa Metalcem, a Stepandić je već vodio prvi trening tima iz Valjeva.

Za sutra u 13 sati najavljena je redovna konferencija za novinare pred subotnju utakmicu 14. kola Košarkaške lige Srbije (KLS) sa novosadskom Vojvodinom, na kojoj će biti reči i o promenama na klupi valjevskog prvoligaša.

Učešće na toj konferenciji Beti je potvrdio i Velimir Gašić, mada ima nagoveštaja da mu predsednik kluba Duško Đukanović neće dozvoliti da se obrati novinarima.

Gašić je Metalac preuzeo na početku sezone i sa ekipom je u 13 kola KLS ostvario sedam pobeda i šest poraza. Poslednja utakmica na kojoj je vodio Valjevce igrana je sinoć u Kraljevu, gde je domaća Sloga pobedila sa 79:75.

U karijeri je bio i u stručnom štabu Partizana, kada je svojevremeno osvojio titulu prvaka Evrope u Istanbulu, a bio je i pomoćnik Zorana Slavnića u reprezentaciji Srbije na SP u Španiji.

Stepandić je vodio Metalac u sezoni 2009/2010, a klub je napustio u januaru ove godine kada je predsednik Đukanović bez njegove saglasnosti otpustio beka Nenada Stefanovića koga je on angažovao.

Pogledajte još