Orlando prekinuo niz pobeda San Antonija

BEOGRAD, 24. decembra 2010. (Beta) - Košarkaši Orlanda pobedili su San Antonio sa 123:101 i prekinuli niz Sparsa od 10 pobeda u NBA ligi.

Najzaslužniji za drugu pobedu Medžika u poslednjih 10 utakmica, bio je Dvajt Hauard sa 29 poena i 14 skokova, a pobedi su doprineli i Brendon Bas i Džej Džej Redik sa po 17 poena.

Novi igrači Orlanda Arenas, Džejson Ričardson i Hidajet Turkoglu ostvarili su zapažen učinak. Rezervista Arenas postigao je 14 poena, uz šest skokova i devet asistencija, dok je Ričardson dodao 15, a turski košarkaš 11 poena.

U poraženom timu, koji je u poslednjih devet dana odigrao šest utakmica i zabeležio prvi poraz posle skoro mesec dana, Toni Parker i "ruki" Geri Nil postigli su po 16 poena.

Košarkaši Majamija pobedili su Finiks sa 95:83 zahvaljujući dobroj partiji Lebrona Džejmsa koji je postigao 36 poena, uz šest skokova i četiri asistencije. Kris Boš dodao je 23 poena i 11 skokova, a utakmicu je zbog povrede propustio Džejms Vejd.

Najefikasniji u poraženom timu bio je Džered Dadli sa 33 poena i 12 skokova, Čening Fraj dodao je 14, a Robin Lopes 12 poena. U timu nije bilo Vinsa Kartera zbog povrede levog kolena.

Milvoki je pobedio Sakramento sa 84:79 i naneo mu sedmi uzastopni poraz. Erl Bojkins bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 19 poena, od kojih je devet postigao u poslednjoj četvrtini, dok je Endru Bogut ostvario "dabl dabl" učinak od 15 poena i 13 skokova.

U ekipi Baksa nije bilo beka Brendona Dženingsa koji će pauzirati između četiri do šest nedelja zbog povrede stopala.

U timu Sakramenta, koji je na meču izgubio 25 lopti, najefikasniji je bio Beno Udrih sa 17 poena. Kingasi su izgubili 21 od 23 utakmice I najlošiji su tim u NBA ligi.

Pogledajte još