Karadžić: Ne želim polemiku sa Divcem

BEOGRAD, 23. decembra 2010. (Beta) - Predsednik Fudbalsko saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je da ta organizacija ne želi polemiku preko medija sa Olimpijskim komitetom Srbije, kao i da na sastanku Izvršnog odbora nije bilo reči o povlačenju delegata iz OKS.

"Razgovarali smo o relacijama FSS i OKS, jer u poslednje vreme je bilo dosta polemike preko štampe. Zaključili smo da ne želimo da radimo na taj način. Ni FSS ni OKS nisu pojedinci... Napisaćemo im pismo u kojem ćemo ih upoznati sa onim što smo radili ove godine", rekao je Karadžić novinarima nakon sastanka IO u Beogradu.

Predsednik OKS Vlade Divac nedavno je kritikovao rad FSS, a mediji su špekulisali da će fudbalski savez odgovoriti povlačenjem svojih delegata.

"Dug je put do raskida odnosa između FSS i OKS. Oni su krovna organizacija, a mi želimo da raščistimo odnose", kazao je on.

Izvršni odbor FSS na današnjoj sednici ocenio je rad u 2010. kao pozitivan, a kao prioritet za sledeću godinu označeni su borba protiv huligana i povećanje broja gledalaca na stadionima.

"Moramo sa državom da nastavimo da radimo na stvaranju boljih uslova za fudbalske priredbe. Tu ne postoji jedna spasonosna formula. Poslednji 'večiti' derbi pokazao je kako treba da se borimo protiv huligana", naveo je on.

Karadžić je istakao da je zadovoljan i regularnošću takmičenja u Super ligi, ali je dodao da postoji još prostora za poboljšanje.

"Napravljeni su značajni pomaci na planu regularnosti takmičenja. Ne kažem da povremeno, tu i tamo, nema nekih devijacija i dekadentnih pojava. Još jače i ambicioznije ćemo raditi sledeće godine", kazao je on.

Predsednik FSS negirao je i da se u toj organizaciji razmišljali o mogućem preuzimanju nekih ingerecija u domaćem takmičenju od Zajednice Superligaša.

"Nismo zadovoljni samo nekim stvarima u radu Zajednice, ali skupština te organizacije je zakazana za februar. Nećemo se mešati u njen radi, tamo sede predstavnici 16 klubova i oni treba međusobno da se dogovore", rekao je predsednik FSS.

Karadžić je naveo i da će FSS svakom klubu Superlige uplatiti pomoć od po 15.000 evra, dok će klubovi Prve lige dobiti po 7.000 evra.

On je dodao i da je FSS isplatio sve premije članovim seniorske reprezentacije i stručnog štaba i najavio svečano otvaranje Kuće fudbala u Staroj Pazovi za polovinu maja.

Pogledajte još