Stana Katić u filmu sa Ričardom Girom

0

Kako najavljuje "Blic", narednog proleća premijerno će biti prikazan triler "The Double" u kojem jednu od glavnih uloga tumači glumica srpskog porekla Stana Katić, a u ostvarenju koje je režirao Majkl Brend igraju i veterani Ričard Gir i Martin Šin, kao i Tofer Grejs i Stiven Mojer.

Kako najavljuje „Blic“, narednog proleća premijerno će biti prikazan triler „The Double“ u kojem jednu od glavnih uloga tumači glumica srpskog porekla Stana Katić, a u ostvarenju koje je režirao Majkl Brend igraju i veterani Ričard Gir i Martin Šin, kao i Tofer Grejs koji je najpoznatiji po ulozi u seriji „That ‘70s Show“, i Stiven Mojer koji se proslavio nakon uloge u vampirskom serijalu „True Blood“.

Radnja filma počinje ubistvom američkog senatora, a konfuziju u ceo slučaj unosi činjenica da tragovi na mestu zločina ukazuju na Kasijusa, nekadašnjeg ubicu KGB-a, za koga se mislilo da je odavno mrtav. Da bi otkrio pravu istinu i ulovio svog starog neprijatelja iz doba hladnog rata, penzionisani agent CIA (igra ga Ričard Gir) udružuje se sa mladim agentom FBI (Tofer Grejs) i kreće u poteru za ubicom. Situacija se komplikuje kada njih dvojica otkriju da ih istraga vodi do čelnih ljudi ruske mafije, kao i da ih direktor CIA (Martin Šin) ometa u lovu na Kasijusa. Pomoć dobijaju sa neočekivane strane, od ruske prostitutke Amber koju glumi Stana Katić.

Ovo je špijunska priča o starim sukobima iz hladnog rata i ja igram odvažnu prostitutku koja ima bitnu ulogu u otkrivanju ubice i raskrinkavanju ruske mafije – izjavila je Stana Katić i napomenula da je prezadovoljna saradnjom sa Ričardom Girom i Toperom Grejsom.

Inače, Stana Katić je rođena 1978. godine u Hamiltonu u Kanadi, a sa porodicom se kasnije preselila u Auroru, mesto u blizini Čikaga. Stana, čiji su roditelji iz Dalmacije (otac joj je Srbin, a majka Hrvatica), ima četvoricu braće i sestru, i ona je najstarije od šestoro dece.

Između najmlađeg i najstarijeg deteta razlika je samo sedam godina i svi smo odrasli i postali interesantne individue koje se bave različitim stvarima – ispričala je Stana i dodala da su njeni roditelji došli u Kanadu skoro bez ičega i uz mnogo truda izgradili poslovnu imperiju.

Kao i većina imigranata, moji roditelji su počeli od nule i uspeli su da razviju porodični biznis. Bavimo se nekretninama i proizvodnjom nameštaja. Kao mala sam se igrala u starom magazinu iz dvadesetih godina prošlog veka, i to je bilo naše malo carstvo u kojem smo od ogromnih kutija pravili zamkove. To su predivne uspomene jer smo imali samo svoje igralište u kojem smo razvijali svoju kreativnost. Veoma sam srećna što sam imala takvo detinjstvo – zaključila je Stana Katić.

Stani je slavu donela uloga detektivke Kejt Beket u veoma popularnoj seriji „Castle“, a u Americi se trenutno prikazuje treća sezona ovog serijala u kojem Katićeva tumači glavnu žensku ulogu, a partner joj je Nejtan Filon.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.