Vilotić ne odustaje od igračke karijere

BEOGRAD, 24. decembra 2010. (Beta) - Štoper Crvene zvezde Milan Vilotić izjavio je da ga septembarska operacija tumora jeste promenila, ali da je njegova strast za fudbalom sada samo još veća.

"Cela situacija je učinila da budem mnogo smireniji. Trudim se da iz svega izvučem pozitivnu stranu i da u nastavku karijere budem još bolji. Trenuci van terena sigurno nisu za uživanje, ali ima dosta stvari koje sada primećujem i značiće mi sigurno kada se vratim", rekao je Vilotić u intervjuu za cašopis Zvezda - Srbija.

Vilotićev povratak sve je bliži. Početkom januara putuje u Italiju na završne terapije od oko mesec dana posle čega bi mogao da se pridruži saigračima na zimskim pripremama.

"Sve teče po planu...Veoma sam disciplinovan i pridržavam se svega što mi lekari odrede. Tačan datum kada ću biti spreman za utakmicu ne bih da prognoziram. Uostalom, posle svega sto sam proživeo, bilo bi suludo da žurim", ocenio je 24-godišnji fudbaler, koji jedva čeka da se ponovo bori za titule.

"Najlepši osecaj u fudbalu je borba za trofeje. Prosle sezone sam imao priliku da osvojim svoj prvi u karijeri (u Kupu Srbije), a sada ih zelim jos puno", istakao je.

Vest da je Vilotić teško bolestan pojavila se posle duela Zvezde i Smedereva, iako je sam fudbaler još nekoliko meseci ranije primetio da ima izrazlinu na lopatici.

"Smatrao sam da nije ništa ozbiljno i da tu izraslinu zalečim na kraju jesenjeg dela šampionata. Medjutim, počela je brzo da raste, da mi stvara svakim danom sve veći bol i delimičnu blokadu ramena i ruke", prisetio se Vilotić kako je otišao na preglede i biopsiju na otropedskoj klinici "Banjica".

Posle 10 dana dobio je dijagnozu: tumor hrskavice - hondrosarkom.

"Nije bitno u kojem ste životnom dobu, tako nešto kada saznate, sigurno se uplašite. Javio se strah, ali tu su se našli porodica, devojka Tijana i njena porodica, najbliži prijatelji, koji su mi znatno olakšali teške trenutke. U Srbiji se za tumore malo zna, a to neznanje stvara osećaj straha", istakao je 24-godišnji fudbaler.

Operacija je izvršena u klinici u Bolonji gde je Vilotiću termin rezervisao kapiten Srbije Dejan Stanković.

"Od kad sam ga upoznao tvrdio sam da je veliki gospodin. Beskrajno sam mu zahvalan i svim ovim što je uradio za mene, samo je potvrdio moje mišljenje", naveo je Vilotić, koji je podršku dobio i iz Zvezde, ali i iz ostalih klubova, čak i iz večitog rivala Partizana.

Pogledajte još