Leonardo novi trener Intera

BEOGRAD, 24. decembra 2010. (Beta) - Bivši trener Milana Leonardo imenovan je za novog predvodnika fudbalera gradskog rivala Intera, saopšteno je na sajtu tog kluba.

Leonardo će ekipu aktuelnog prvaka sveta, Evrope i Italije preuzeti 29. decembra, a ugovor je potpisan do 30. juna 2012. godine. Finansijski detalji nisu saopšteni.

"Leonardu želimo iskrenu dobrodošlicu. Želimo mu sreću u radu. Uvereni smo da će njegovo šampionsko iskustvo i pobednički mentalitet pomoći klubu da ostvari rezultate koje svi navijači Intera žele", navodi se na sajtu Intera.

Leonardo, koji je jedini samostalan angažman na mestu trenera imao u Milanu od maja prošle godine do aprila ove, na klupi Intera naslediće Rafaela Benitesa.

Španski stručnjak je ekipu Intera predvodio poslednjih šest meseci pošto je preuzeo mesto upražnjeno posle odlaska Žozea Murinja u madridski Real.

Murinjo je prošle sezone Inter doveo do trostruke krune, titule prvaka Evrope i Italije, kao i nacionalnog Kupa.

Benites je tim trofejima prošle nedelje dodao i titulu klupskog prvaka sveta, ali se odmah potom posvadjao sa upravom kluba, koja mu nije oprostila trenutno sedmo mesto na tabeli italijanskog prvenstva.

Pogledajte još