Treba ispitati ko je u Srbiji štitio Mladića

BANJALUKA, 25. decembra 2010. (Beta) - Ministarka pravde Srbije Snežana Malović izjavila je da će nadležni organi ispitati da li je neko u Srbiji pružao logističku podršku i štitio haškog optuženika Ratka Mladića.

"Nadležni organi, pre svega obaveštajne agencije, bave se proverom tvrdnji da je jedan bivši visoki državni funkcioner Srbije, koji je bio upoznat sa svim detaljima potrage za Ratkom Mladićem, 2005. godine ponudio bivšoj glavnoj tužiteljki Haškog tribunala Karli del Ponte na aerodromu u Ženevi Mladića za 2,5 miliona evra", kazala je Snežana Malović za banjalučki "Glas Srpske".

Ako je tačno, rekla je ona, da je neko, nudeći za novac određenu vrstu usluga mogao da raspolaže tom vrstom informacija, onda u tome ima elemenata krivičnog dela, zbog čega nadležni organi treba da reaguju na adekvatan način.

Ministarka pravde Srbije dalje je navela da istraga o trgovini organima na Kosovu mora biti sprovedena do kraja, jer je od izuzetne važnosti, kako za međunarodnu zajednicu, tako i za Srbiju. Ona je ocenila da ovaj predmet može biti test za međunarodnu zajednicu, dodajući da Srbija mora učiniti sve da ostvari punu saradnju, jer je nužno da se utvrdi istina.

Pogledajte još