Nagrade za građansku hrabrost Obradoviću i Koraksiću

0

BEOGRAD, 25. decembra 2010. (Beta) – Povelje za građansku hrabrost "Dragoljub Stošić" uručene su u subotu u Beogradu karikaturisti Predragu Koraksiću Koraksu i predsedniku Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašinu Obradoviću.

BEOGRAD, 25. decembra 2010. (Beta) – Povelje za građansku hrabrost „Dragoljub Stošić“ uručene su u subotu u Beogradu karikaturisti Predragu Koraksiću Koraksu i predsedniku Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašinu Obradoviću.

Nagradu za građasku hrabrost „Dragoljub Stošić“ dodeljuje nevladina organizacija „Kuća pravde – Strazbur“ i Unija sindikata.

Predsednik organizacije „Kuća pravde – Strazbur“ Predrag Savić kazao je da karikature Predraga Koraksića govore više nego sve druge novine zajedno, a da je Vukašin Obradović uspeo da odbrani čast novinarstva kada je to trebalo.

Prošlogodišnji dobitnik nagrade, glavni i odgovorni urednik lista Danas Zoran Panović rekao je da nagrada Predragu Koraksiću samo jača autoritet te nagrade, a da Obradović spada u „ono malo hrabrih novinara koji danas rade u Srbiji“.

Povelja za građansku hrabrost nosi ime osnivača Unije sindikata koji je preminuo 2007. godine.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.