Boba inicirao internet napade na Đokoviće?

Haos na sastanku beogradskih klubova sa Slobodanom Živojinovićem! Predsednik Teniskog saveza Srbije, izrevoltiran optužbama Dušana Grujića i Gorana Bubnja na svoj račun, napustio je u subotu susret posle pola sata i time prekinuo dalje rasprave.

Iako je sve održano iza zatvorenih vrata, saznajemo da je dogovoreni sastanak počeo u normalnom i civilizovanom tonu, i da je Živojinović prvih petnaestak minuta obrazlagao svoj plan i program razvoja srpskog belog sporta u narednom periodu.

Potom je krenula razmena mišljenja, prvo od Đorđa Antelja, na šta se nadovezao Dušan Grujić, predsednik TK Partizan i Goran Bubanj, prvi čovek Teniskog saveza Beograda.

Situacija je polako izmicala kontroli, a kulminacija se dogodila kada je Bubanj izneo niz kritika i sumnji na račun Živojinovića, rekavši da je Boba inicirao negativno pisanje o Novaku i njegovoj porodici na internet-forumima. To je dovelo do toga da Slobodan spakuje svoje stvari i ekspresno napusti prostorije u kom je susret bio održan.

- Tačno je, rekao sam da je nemoguće da na neku izjavu Novaka Đokovića objavljenu na internetu, od 395 komentara čak 390 bude nepristojno, i to protiv Srđana i Noleta. Istakao sam da iza toga mora da stoji kuhinja TSS, i da je Boba kriv za to. Nije to bio neki napad na njega, i ne vidim razlog zašto je napustio skup - kaže Bubanj, dodajući: - Ceo sastanak je bio smešan. Predviđen je bio dnevni red, ali Živojinović kao da nije u to bio upućen, već je ispričao svoju priču i zahvalio se. Kada smo krenuli sa pitanjima, počeli su i problemi.

Posle napuštanja sastanka predsednika TSS, nastavljeni su razgovori sa Đorđom Anteljom, predsednikom skupštine.
- Obećao nam je da će zakazati Skupštinu TSS za 25. januar. Ali, mora to i javno da se obelodani, kako bi sve na vreme bilo organizovano. Mada, moje mišljenje je da je izbore trebalo obaviti već u decembru, kako bismo rešili goruća pitanja, dok je oko statuta i ostalog moglo i posle da se razgovara.

Istakli ste da ste za promene. Zbog čega?
- Boba nije dorastao da rukovodi Savezom. Njemu pripada mesto počasnog predsednika TSS, za sve što je uradio, ali ne više od toga. Za neke stvari, prosto, nije sposoban. Pogledajte samo spisak ljudi sa kojima je ušao u tenis. Gde su oni? Pa u svom Upravnom odboru više nema podršku. Od sedam sportskih radnika u UO, pet je protiv njega. To je dovoljan znak - zaključuje Bubanj.

Svašta se nudi klubovima

Kakva je sada atmosfera među beogradskim klubovima pred izbore?
- Svako ima svoje viđenje. Zvezda je uz Živojinovića, kao i nekoliko klubova oko njih, dok ima i drugih mišljenja. Biće zanimljivo videti kako će ko glasati jer se TSS dosta angažovao oko klubova iz prestonice, bilo je i dosta obećanja i nudi se sve i svašta - ističe predsednik TSB Bubanj.

www.novosti.rs

Pogledajte još