Vukčević: Do polovine 2008. bilo opstrukcije u poteri

BEOGRAD, 27. decembra 2010. (Beta) - Tuzilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da je do polovine 2008. godine bilo opstrukcija u potrazi za haškim optuzenicima Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem i da će biti procesuirani svi koji su na bilo koji način pomagali haške optuženike

"Serž Bramerc (glavni tužilac Haškog tribunala) nam je skrenuo pažnju da informacije koje je davao Tribunal našim službama nisu iskorišćene na pravi način. I sami smo ustanovili da je do polovine 2008. godine bilo određenih opstrukcija a sada proveravamo kako su one vršene", rekao je Vukčević u intervjuu agenciji Beta.

On je istakao da je potraga za haškim beguncima u zadnje dve godine intezivirana, da je njen kvalitet sada na mnogo višem nivou.

"Došlo je do određenih kvalitativnih promena u potrazi za haškim beguncima Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem. Promena u odnosu na prethodni period je ta što danas analiziramo neke detalje iz perioda do 2008. godine i u potragu za beguncima primenjujemo preporuke koje nam je dao Serž Bramerc", rekao je Vukčević.

On je ponovio tvrdnju da je Rade Bulatović, u vreme dok je bio direktor Bezbednosno-informativne agencije, na određen način opstruirao eventualno hapšenje Ratka Mladića.

Pogledajte još