Možda će biti saslušan i Svetozar Marović

PODGORICA, 27. decembra 2010. (Beta) - Crnogorsko specijalno tužilaštvo će možda saslušati i doskorašnjeg potpredsednika Vlade Crne Gore Svetozara Marovića, u okviru istrage o sumnjama da je deset funkcionera i službenika opštine Budva umešano u nelegalne poslove u vezi sa gradnjom kompleksa na rtu Zavala kod Budve.

Svetozar Marović bi mogao biti saslušan već ove sedmice, piše u ponedeljak podgorički list Dan, ali ne precizira izvor takve informacije. Među uhapšenima u Budvi je i brat Svetozara Marovića - Dragan Marović koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja u vezi sa slučajem "Zavala".

Svetozar Marović, prema pisanju Dana, biće saslušan na okolnosti poslovanja preduzeća Montinvest, čiji je bio suvlasnik, zajedno sa Draganom Sekulićem, jednim od uhapšenih budvanskih funkcionera. Marović je poslovne veze za Sekulićem raskinuo 2008. godine, tako što mu je, prema medijskim navodima, prodao svoj udeo u vlasništvu Montinvesta.

Crnogorska vrhovna državna tužiteljka Ranka Čarapić izjavila je da hapšenja funkcionera u Budvi nemaju nikakve veze sa politikom, odnosno sa političkim uticajem na rad pravosudnih organa. Čarapić je objasnila da je odluka o hapšenju budvanskih funkcionera i službenika donesena "u trenutku kada su se za to stekli zakonski uslovi".

Vrhovna državna tužiteljka je kazala da hapšenje nema nikakve veze ni sa aktuelnim političkim trenutkom u Crnoj Gori, odnosno, sa odlaskom premijera Mila Đukanovića i dolaskom nove vlade na čelu sa Igorom Lukšićem.

Pogledajte još