Uhapšeni gradonačelnik Budve ima 22 stana

PODGORICA, 27. decembra 2010. (Beta) - Gradonačelnik Budve Rajko Kuljača, uhapšen prošle sedmice zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj u poslovima u vezi sa gradnjom turističkog naselja na rtu Zavala kod Budve, ima 22 stana i 25.000 kvadrata zemlje, objavio je u ponedeljak podgorički list Vijesti.

Pozivajući se na podatke Komisije za utvrđivanje konflikta interesa i Uprave za nekretnine, list navodi da potpredsednik budvanske opštine Dragan Marović, brat Svetozara Marovića, koji je takođe uhapšen, ima stan u Budvi od 118 kvadratnih metara i zemlju u suvlasništvu.

Poslanik vladajuće Demokratske partije socijalista Đorđije Pinjatić, takođe, jedan od osumnjicenih za slucaj "Zavala", prema medijskim navodima, ima tri stana u Budvi, od oko 300 kvadrata, i tri u Mainama kod Budve. Pinjatić je, prema navodima, sve stekao građenjem.

Ostalih sedam uhapšenih, kako se navodi, nisu bogati.

Prema stručnim tumačenjima, na osnovu nedavno inoviranog Krivičnog zakonika Crne Gore, imovina optuženih za učešće u organizovanom kriminalu može se konfiskovati.

Pogledajte još