Del Neri ne želi da proda Bufona

BEOGRAD, 27. decembra 2010. (Beta) - Trener Juventusa Luiđi Del Neri rekao je da namerava da zadrži golmana Đanluiđija Bufona u ekipi i da bi samo "idiot" mogao da proda takvog čuvara mreže.

Bufon će se početkom januara vratiti u tim posle oporavka od povrede leđa. On je u nekoliko navrata izrazio nezadovoljstvo rezultatima kluba, ali je ipak produžio ugovor sa crno-belima do 2013. godine.

Mediji su preneli da je Mančester junajted zainteresovan za 32-godišnjeg golmana, ali je trener torinskog tima rekao da ne namerava da pusti Bufona.

"Ne možete da pričate o velikim igračima, a da neko pogrešno ne shvati vaše reči. Ljudi žele da polemike, govore da mislim da ima boljih od Bufona", rekao je Del Neri italijanskim medijima.

"Ali, ja nisam lud. U poslednjih 10 godina Bufon je učio trenere na koji način da rade sa golmanima i kako da dovedem u pitanje njegov status u timu? Samo idiot bi prodao takvog golmana, on je pravo bogatstvo Juventusa", dodao je on.

Bufon je karijeru počeo u Parmi, a 2001. godine prešao je u Juventus za koji je odigrao 337 utakmica. Za reprezentaciju Italije, sa kojom je 2006. godine osvojio Svetsko prvenstvo, nastupio je 102 puta.

Pogledajte još